17.03.2009

TAKKIE TAKKIE - Vandaag vond tussen 15:00 en 22:00 in De Oosterpoort Groningen Develop Your World plaats. DYW is al enige jaren het grootste congres van het Noorden op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en heeft als doel om jongeren, studenten en andere geinteresseerden te betrekken bij de wereld van ontwikkelingssamenwerking. Thema van de vijfde editie was De Toekomst van Noodhulp- en Ontwikkelingsorganisaties.

Op het programma stonden een informatiemarkt, lezingen en workshops door Bram van Ojik en Frits Bolkestein, drank en spijzen en niet

te vergeten een afsluitend debat tussen Jack van Ham (Directeur Ontwikkelingsorganisatie ICCO), Linda Polman (Schrijfster van het boek De Crisiscaravaan) en Pieter Boele van Hensbroek, Hoogleraar aan het Centre for Development Studies aan de RUG. Alles onder de bezielende leiding van oes Bahram Sadeghi.

De mannen van OOG Radio, voor de gelegenheid gezellig opgepropt in een geimproviseerd studiootje in de kleedkamers waar Jan & Alleman zijn zegje mocht doen, hadden stadsdichter Anneke Claus gevraagd het debat te volgen en er een gedicht over te schrijven en in de studio voor te dragen. Ziehier het resultaat.


Witte zwanen zwarte

Morgen een nieuw spel.
Niemand is de baas.

Ik schilder mijn eigen lelijke portret
jij hoeft niet meer die neger te zijn.

Ik heb je al je glimmers al afhandig gemaakt
nu krijg je er een ruikertje voor terug.

Doe maar mee, hier dansen we zó.

Geen Takkie-Takkie, weloverwogen spreken
Superieur zonder dit op enig moment te verraden
Wat je vandaag zegt wordt je morgen aangerekend.

Alsof niemand de baas is.
Gaat de ander zitten, ga jij staan.

Kaarsrecht. Je weet hoe het moet.
Je hebt een rechte rug van al dat water dragen.


   SLUITEN >>