25.03.2008

De dames en heren dichters uit de Lage Landen hebben het druk met bloemlezen en gebloemleesd worden. Gelukkig maar. Het houdt een arme schrijver van de straat, en in de schappen van de boekhandel.

Anneke is te jong om in de Dikke Komrij te staan. Wel waren gedichten van haar hand de afgelopen jaren te vinden in o.a. de Contrabas Canon 25 jaar Nederlandstalige PoŽzie (1980-2005) in 666 en een stuk of wat gedichten (red. Chretien Breukers), De Meulenhoff Scheurkalender (red. Menno Wigman en Alfred Schaffer) en Mijn vriend Charms heeft het goed begrepen (red. Stefan Nieuwenhuis).

2008 Is opnieuw een goed jaar voor florilegia, zo blijkt uit de reeks verzamelbundels waarin de kleine Claus alvast is opgenomen. Wees niet wreed - Gedichten voor Elvis Presley (red. Kees 't Hart en John Schoorl); Verliefd Verloofd Getrouwd (red. Henk van Zuiden), Uit het Noorden waait de muze aan (red. Hannie Rouweler) en de in het kader van de Week van de PoŽzie door Marjoleine de Vos samengestelde bloemlezing Jou willen is je missen, die op zaterdag 5 april om 20:00 uur in het Theater van het Woord (OB Amsterdam) zal worden gepresenteerd.




   SLUITEN >>