05.10.2008

Zondag 12 oktober as, om 16:00 uur op de klok, presenteert Anneke in Vera Groningen haar nieuwe boek Dat was dat (Uitgeverij Passage). Na de nodige uitstapjes naar proza en theater is Dat was dat weer een onvervalste dichtbundel. En dat werd tijd ook. BONZAI! dateert van 2005, en gezien de hedendaagse productiedruk zou langer dralen gewoonweg crimineel worden.

De presentatie bevat van alles en nog wat. Videokunst van Nina Wijnmaalen, gruizige rock van de Suicidal Birds. Claus zelf zal een performance ten tonele brengen met Wim Sebo en Sander Trispel, die haar teksten op respectievelijk beeld en geluid hebben gezet. Een boel

gedoe met snoertjes en triggers dus. Ze hebben er stinkende zin in.

Wie niet in Groningen woonachtig is maar toch van plan het feestje bij te wonen, raadt de schrijver van deze pagina met klem aan de hier volgende instructies ter harte te nemen. Op 12 oktober wordt namelijk door 17.000 sportievelingen de 4 Mijl van Groningen gelopen, waardoor de voornaamste wegen naar het stadscentrum afgesloten zullen zijn.

TREINREIZIGERS: Verlaat het station via het fietspad. Aan de voorzijde van het station rechtsom onder het viaduct (Herebrug) door, dan het water volgen in de richting van muziekcentrum Oosterpoort, linksaf de Verlengde Oosterstraat in en rechtdoor blijven lopen tot je VERA aan je rechterhand ziet liggen.

AUTOMOBILISTEN: Of je nu via de A28 of de A7 aankomt, verlaat de ringweg pas bij de Europaweg. Die rij je af tot aan de Griffeweg / Trompsingel, waar je rechtsaf over de brug de Verlengde Oosterstraat in gaat. Je kunt je auto kwijt in de parkeergarage aan de Rademarkt, tegenover het politiebureau. Als je de garage uitloopt, vind je VERA aan je linkerhand - het Gedempte Zuiderdiep over, de Oosterstraat in.    SLUITEN >>